Dijkwoningen

Najaar 2018 startte het onderhoud aan de dijkwoningen (Gentiaan, Van Diggelenweg, Korenbloem, Vogelwikke, Morgenster en de Akkerwinde). Na een aanloopperiode, kwamen de werkzaamheden steeds meer in een ritme. Vlak voor de bouwvak ronde Mateboer Bouw BV de werkzaamheden af.

Afsluiting

Donderdag 5 september sloten we het project met huurders en betrokkenen feestelijk af. Blaasorkest ‘We bin d’r uut’ trok door de buurt en bracht met hun muziek een gezellige sfeer in de wijk. Bewoners rondden snel hun maaltijd af en kwamen naar buiten, kinderen dansten mee op de muziek en in de straten maakten de belangstellenden een praatje.

Rond 19.30 uur kwam het gezelschap aan bij de feesttent. Hendrik Hoogenkamp, directeur-bestuurder van Beter Wonen en Roel Mateboer, directeur van Mateboer Bouw BV keken met de aanwezigen terug op de werkzaamheden. Het was een intensieve periode waarbij een beroep werd gedaan op het uithoudingsvermogen van de bewoners. De algehele conclusie is positief. Door de aangebrachte voorzieningen is het wooncomfort van de bewoners duidelijk verbeterd.

Klankbordgroep

Voor het onderhoudsproject was vanuit de bewoners een klankbordgroep samengesteld. De leden waren nauw betrokken bij het proces. Tijdens de avond werden de leden bedankt voor hun inzet.

Werkzaamheden

De volgende werkzaamheden werden uitgevoerd:

 • vervangen en isoleren van de gevel
 • vervangen buitenkozijnen
 • binnendeuren vervangen
 • vervanging kozijn meterkast
 • vervangen cv-ketel
 • vervangen mv-box
 • aanbrengen zonnepanelen
 • aanbrengen dak- en vloerisolatie

Met de aangebrachte voorzieningen zijn de woningen voorbereid op de toekomst. We gaan er daarom van uit dat de woningen nog voor jarenlang woonplezier in IJsselmuiden zorgen.

Impressie werkzaamheden

Een impressie van de werkzaamheden en het eindresultaat ziet u in onderstaande video.

*** Verloop werkzaamheden ***

In 2018 en 2019 voert Mateboer BV in onze opdracht groot onderhoudswerkzaamheden uit aan de dijkwoningen (Gentiaan, Van Diggelenweg, Korenbloem, Vogelwikke, Morgenster en de Akkerwinde).

Onderstaande werkzaamheden zijn gepland:

 1. Het vervangen van het complete metselwerk en het isoleren van de gevel.
 2. Het vervangen van de buitenkozijnen.
 3. Het aanpassen van de dakranddetails.
 4. Het vervangen van de binnendeuren.
 5. Het vervangen van het kozijn van de meterkast.
 6. Het vervangen van de cv-ketel (waarnodig).
 7. Het vervangen van de mv-box
 8. Het aanbrengen van zonnepanelen (waar dit nog niet gedaan is).
 9. Het aanbrengen van dakisolatie (waar dit nog niet gedaan is).
 10. Het aanbrengen van vloerisolatie (waar dit nog niet gedaan is).

De werkzaamheden onder punt 1 t/m 7 worden uitgevoerd omdat de technische levensduur bereikt is en worden verplicht bij alle woningen uitgevoerd. De overige punten zijn energiebesparende werkzaamheden. Voor de uitvoering hiervan is het noodzakelijk dat 70% van de bewoners instemt met de uitvoering. Inmiddels is dit percentage ruim overschreden en worden ook deze werkzaamheden bij alle woningen uitgevoerd.

Proefwoning
De woning Akkerwinde 19 is een proefwoning. Hier zijn alle werkzaamheden inmiddels uitgevoerd. De bewoners van de dijkwoningen namen een kijkje in de woning om het eindresultaat te bekijken.

 
Na het strippen van de gevel, wordt deze opnieuw opgebouwd.

We zijn gestart!
In de week van 29 oktober 2018 startte Mateboer Bouw B.V. met de groot onderhoudswerkzaamheden.

Woningen Korenbloem gereed

2 mei 2019

Overzichtfoto’s

28 mei 2019

Akkerwinde 19 en Gentiaan 21

Akkerwinde 19
Gentiaan 21

Laatste update: 17 september 2019