Wilsum – De Thijs

Nieuwbouw Wilsum

In het voorjaar van 2016 startten we met de bouw van zes eengezinswoningen aan de Koert Meulemanstraat 2 t/m 12 (even nummers). Deze huurwoningen werden in één rij gebouwd. Op de begane grond bevinden zich de woonkamer, keuken, toilet, hal, meterkast en de trap naar de verdieping. Op de verdieping zitten een badkamer en drie slaapkamers. De zolder is bereikbaar via een vaste trap.

Energie

De woningen zijn voorzien van een HR-combiketel met ingebouwde warmwatervoorziening. De kamerthermostaat is naast handbedienbaar, ook te gebruiken via een smartphone. In de woning is vraaggestuurde ventilatie aangelegd. De woning wordt verwarmd door middel van vloerverwarming op de eerste en tweede verdieping.
De triple beglazing in de woning, drie lagen glas waartussen een gas zit, zorgt voor extra isolatie. De woningen hebben een hoge isolatiewaarde, het gasverbruik is hierdoor laag. Ook zijn er zonnepanelen op het dak geplaatst zodat het elektraverbruik laag blijft.
Door alle isolerende maatregelen is het energieverbruik ten behoeve van de woning beduidend lager dan een gemiddelde woning. De daadwerkelijke energierekening is natuurlijk sterk afhankelijk van stookgedrag en elektraverbruik van de huurder.

Huurprijzen

De netto maandhuur voor een tussenwoning is maximaal € 586,00. Voor een hoekwoning bedraagt de netto maandhuur maximaal € 628,00.
Het is mogelijk voor deze woningen huurtoeslag aan te vragen. Huurtoeslag is inkomensafhankelijk.

Brochure

Uitgebreide informatie over dit nieuwbouwproject leest u in deze brochure.

Voortgang

22 december 2015
Arjan Berends (directeur Salverda) en Hendrik Hoogenkamp (directeur-bestuurder Beter Wonen) ondertekenden het contract met betrekking tot de bouw van 28 woningen; 22 woningen in Het Meer en 6 woningen in Wilsum.

Januari 2016
Het bouwbord is geplaatst.

8 februari 2016
De inloopavond voor woningzoekenden en belangstellenden om informatie te geven over dit nieuwbouwproject was een groot succes!

26 mei 2016
Feestelijke start van de bouw.
Tijdens een informele bijeenkomst wordt de start van de bouw gevierd en ontmoeten de toekomstige bewoners elkaar.
  
4 juli 2016
De woningen zitten onder de kap en er is gestart met het metselwerk!
 
28 september 2016

De bouw nadert haar voltooiing.

17 november 2016

De bewoners ontvingen de sleutel van hun nieuwbouwwoning. De sleutels werden uitgegeven door onze onderhoudsopzichter en manager Financiën Stefan Klein Koerkamp.

foto: Herman IJssel – BW Photo