Het Meer – fase 2

In november en december 2016 leverden we 22 woningen op in de tweede fase van Het Meer.

Bouwen in Het Meer

In de tweede fase van Het Meer bouwden we 22 ééngezinswoningen: 2 blokken van 4 woningen aan Veerschuit 2 t/m 8 en 5 t/m 11.
Een blok van 5 woningen bouwden we aan Veerschuit 17 t/m 25 en een blok van 5 woningen bouwen we aan Tolhek 42 t/m 50.
Ook bouwden we een blok van 4 woningen aan Lijnpad 81 t/m 87. Op de begane grond bevinden zich de woonkamer, keuken, toilet, hal, meterkast en de trap naar de verdieping. Op de verdieping hebben de woningen een badkamer en drie slaapkamers. De zolder is bereikbaar via een vaste trap. Hier kan een vierde slaapkamer gemaakt worden. De bouw startte in april 2016.

Energie

De woningen zijn voorzien van een HR-combiketel met ingebouwde warmwatervoorziening. De kamerthermostaat is naast handbedienbaar, ook te gebruiken via een smartphone. In de woning is vraaggestuurde ventilatie aangelegd. De woning wordt verwarmd door middel van vloerverwarming op de eerste en tweede verdieping.
De triple beglazing in de woning, drie lagen glas waartussen een gas zit, zorgt voor extra isolatie. De woningen hebben een hoge isolatiewaarde, het gasverbruik is hierdoor laag. Ook worden er zonnepanelen op het dak geplaatst zodat het elektraverbruik laag blijft.
Door alle isolerende maatregelen is het energieverbruik ten behoeve van de woning beduidend lager dan een gemiddelde woning. De daadwerkelijke energierekening is natuurlijk sterk afhankelijk van het stookgedrag en elektraverbruik van de bewoner.

Huurprijzen

De netto maandhuur voor een tussenwoning is maximaal € 586,00. Voor acht huurwoningen is de maximale netto maandhuur € 628,00. De Veerschuit 2 en Veerschuit 25 hebben een huurprijs van maximaal € 650,00. Het is mogelijk voor deze woningen huurtoeslag aan te vragen. Huurtoeslag is inkomensafhankelijk.

Toewijzing

Van 17 februari tot en met 24 februari 2016 zijn de woningen geadverteerd via De Woningzoeker. In dat tijdsbestek konden woningzoekenden zich inschrijven voor de woningen. 133 kandidaten meldden zich aan. Inmiddels zijn alle woningen toegewezen en verhuurd volgens de criteria voor Passend Toewijzen.

Brochure

Uitgebreide informatie over dit nieuwbouwproject leest u in deze brochure.

Voortgang

22 december 2015
Arjan Berends (directeur Salverda) en Hendrik Hoogenkamp (directeur-bestuurder Beter Wonen) ondertekenen het contract met betrekking tot de bouw van 28 woningen; 22 woningen in Het Meer en 6 woningen in Wilsum.

11 februari 2016
De inloopavond georganiseerd om informatie te geven over het nieuwbouwproject, werd bezocht door veel geïnteresseerde woningzoekenden en belangstellenden.

19 mei 2016
Feestelijke start van de bouw
Wethouder Ekker en onze directeur Hendrik Hoogenkamp gaven het officiële startsein voor de nieuwbouw door samen een vloerplaat te leggen.
Tijdens deze bijeenkomst konden de toekomstige bewoners met elkaar kennis maken.

1 juli 2016 – 24 augustus 2016

De eerste woningen zitten onder de kap. De overige blokken volgden.
 
November 2016

De bouw nadert haar voltooiing.

December 2016

Alle bewoners hebben de sleutel van hun woning ontvangen.

Foto: Herman IJssel – BW Photo

Persbericht, 16 december 2016

Beter Wonen verhuurt nieuwbouwwoningen op Het Meer

De laatste weken ontvingen achttien bewoners de sleutel van hun nieuwbouwhuurwoning op Het Meer in IJsselmuiden. Met de uitgifte van de laatste vier sleutels deze week, kunnen alle bewoners Oud en Nieuw vieren in hun nieuwe woning.

Vorige week ontvingen meneer en mevrouw Van der Kolk de sleutel. De nieuwe gordijnen, vloerafwerking en meubels zijn inmiddels besteld. Aan de hand van een strakke planning willen zij de woning zo snel mogelijk betrekken. “We plaatsen zelf een keuken. Die komt pas in de eerste week van januari maar toch gaan we voor de kerst al over. We kijken er enorm naar uit om de woning te betrekken” vertelt mevrouw Van der Kolk enthousiast. Omdat ze hun woning verkochten, wonen ze al een poosje bij een zoon in. “Dit is een prima tijdelijke oplossing maar nu willen we heel graag naar onze nieuwe woning.” De hereniging met de hond en pup die nu elders ondergebracht zijn, spelen daarbij ook een grote rol.

Bouwbedrijf Salverda startte in april 2016 met de bouw van de nieuwbouwwoningen in de tweede fase van Het Meer. Bij de bouw investeerde Beter Wonen onder andere in zonnepanelen, triple beglazing en isolerende maatregelen. Hierdoor vallen de energielasten voor de bewoners beduidend lager uit.

Ook in de derde fase van Het Meer heeft Beter Wonen woningen gepland. Het type is nog niet bekend. Wilt u op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen, mail dan uw contactgegevens naar info@bwij.nl.