Het Meer – fase 1

In 2014 en 2015 leverden we 19 woningen op in de eerste fase van Het Meer.

Dorps bouwen

De woningen zijn ontworpen volgens ‘dorps bouwen’. Werkelijk prachtige, gevarieerde woningen in een nieuwe woonwijk. We schonken veel aandacht aan energiebesparende maatregelen, waardoor de energierekening laag uitvalt. De woningen hebben een A++ of A+ energielabel.

Senioren en starters

De woningen van type Dagpauwoog en Atalanta zijn heel geschikt voor senioren. Ruime sociale huurwoningen met een slaapkamer, doucheruimte en toilet op de begane grond. Op de verdieping komen twee slaapkamers. Het type ‘Kleine Vos’ is bestemd voor starters: eengezinswoningen met badkamer en drie slaapkamers op de verdieping. En wat belangrijk is: alle woningen hebben een huurprijs onder de ‘liberalisatiegrens’. Hierdoor komen bewoners met een lager inkomen in aanmerking voor huurtoeslag. De huurprijs voor de woningen Kleine Vos zijn € 575,00 of € 595,00 per maand. De huurprijs voor type Dagpauwoog is € 645,00 of € 655,00. De huurprijs voor type Atalanta is € 605,00 of € 615,00.

Atalanta (Brochure Atalanta)

Vlakbij de nieuwe school – voor insiders: bij de plek waar vroeger de ijsbaan lag – bouwden we twee blokjes van vier woningen, type ‘Atalanta’. De woningen zijn 6 meter breed en staan aan Paalkamp. Vanwege de slaapkamer en badkamer op de begane grond, zijn deze woningen heel geschikt voor bewoners die moeite hebben met traplopen.

Het eindresultaat (april 2015)

Dagpauwoog (Brochure Dagpauwoog)

Dit zijn de woningen met de meeste ruimte, bij uitstek geschikt voor senioren. De breedte van de woning is 6,6 meter. Zes woningen liggen aan de Trekschuit met uitzicht over de Trekvaart, een blokje van drie woningen ligt aan het Jaagpad.

Het eindresultaat (oktober 2014)

 

Kleine Vos (Brochure Kleine Vos)

Dit blokje bestaat uit vijf woningen, ‘gewone’ eengezinshuurwoningen. De breedte van de woning is 5,4 meter en ze staan aan de straat Turfschip. Deze woningen liggen in de nabijheid van het voetbalveldje achter de sporthal.

Het eindresultaat (oktober 2014)