Over IJsselmuiden

IJsselmuiden is een dorp in de gemeente Kampen en heeft ongeveer 12.000 inwoners. Zoals de naam al doet vermoeden, ligt IJsselmuiden aan de monding van de IJssel. In 2001 fuseerde de gemeente IJsselmuiden met de gemeente Kampen.

Wijken en dorpen
IJsselmuiden is opgebouwd uit meerdere wijken. De jongste wijk Het Meer, is nog volop in ontwikkeling. Even ten noordoosten van IJsselmuiden ligt de polder ‘De Koekoek’. Dat is een belangrijk tuinbouwgebied. De dorpen Grafhorst, Wilsum, ’s-Heerenbroek, Zalk en Kamperveen zijn nauw betrokken bij het dorp IJsselmuiden.

Openbaar vervoer
Het bus- en treinstation van Kampen ligt tegen IJsselmuiden aan. Treinstation Kampen Zuid ligt, vanuit IJsselmuiden gezien, aan de andere kant van Kampen.

Onderwijs
IJsselmuiden heeft zes basisscholen, deze zijn verdeeld over de diverse wijken. Naast een dependance is IJsselmuiden voor voortgezet onderwijs op het nabijgelegen Kampen en de regio aangewezen.

Voorzieningen
IJsselmuiden heeft vier grote supermarkten. Naast diverse winkels aan het Markeresplein zijn er tal van andere winkels elders verspreid in het dorp. In het Kulturhus vindt u de apotheek, de huisartsen, de fysiotherapeut, de bibliotheek en andere voorzieningen. Op het gebied van sport is er de sporthal Oosterholthoeve, waar men onder andere kan volleyballen, turnen en badmintonnen. Ook heeft IJsselmuiden haar eigen voetbalvereniging IJVV. Zij zijn actief op hun eigen voetbalcomplex.
De oude binnenstad van Kampen met een uitgebreide winkelstraat, vindt u op loop/fietsafstand van IJsselmuiden
De Maarlenhof is het zorgcentrum voor senioren van IJsselmuiden. Belangstellenden kunnen deelnemen aan activiteiten en gebruik maken van het seniorenrestaurant.

Kortom, IJsselmuiden is een sfeervol dorp met uitstekende voorzieningen. Een prettige woonomgeving voor jong en oud.