Zorgwoningen

In Kampen en IJsselmuiden zijn een aantal woningen als zorgwoningen bestempeld. In IJsselmuiden zijn dat de woningen aan de Schepenenstraat. Om in aanmerking te komen voor een zorgwoning heeft u een zorg-indicatie nodig. Bij deze zorg kunt u denken aan hulp bij het douchen, aankleden, scheren, pillen innemen, ogen druppelen of naar de wc gaan. Ook zijn er mogelijkheden voor indicatie voor verpleging, ondersteunende begeleiding en activerende begeleiding.

U kunt in aanmerking komen voor een indicatie voor een zorgwoning, als u:

  1. in 2016 een indicatie voor ‘persoonlijke verzorging’ en/of ‘verpleging’ heeft ontvangen van het CIZ (www.ciz.nl) of
  2. in 2017 een indicatie voor ‘persoonlijke verzorging’ en/of ‘verpleging’ heeft ontvangen van de wijkverpleegkundige via de zorgorganisatie van uw voorkeur in uw woonplaats of
  3. een indicatie heeft voor ‘begeleiding’ en/of ‘dagbesteding’ van de gemeente (www.swtzwolle.nl en www.kampen.nl)

De indicatie voor een zorgwoning geeft de urgentie voor een zorgwoning aan en bepaalt mede de voorrang op een zorgwoning. Hiervoor is een (gratis) gesprek met één van de medewerkers van het Servicepunt Zorgwoningen nodig. Tijdens dit gesprek kijken we samen met u naar uw woon- en zorgvraag, voorzien we u van passend advies en bepalen we de indicatie voor een zorgwoning. U kunt een gesprek aanvragen door bij uw persoonlijke gegevens op Mijn pagina aan te geven dat u een indicatie van het CIZ, de wijkverpleegkundige of de gemeente heeft. Heeft u geen indicatie van het CIZ, de wijkverpleegkundige of de gemeente, maar denkt u wel in aanmerking te komen voor een indicatie voor een zorgwoning, neem dan contact op met één van de corporaties of aangesloten zorgpartijen.

Bijbehorende downloads