Zonnepanelen

Via het project ‘Zonnig Huren’ kochten we onder scherpe inkoopvoorwaarden zonnepanelen in. Hierdoor maken we zonne-energie met goede kwaliteit en scherpe prijzen ook beschikbaar voor huurwoningen. ‘Zonnig Huren’ is een gezamenlijk gezamenlijk project van deltaWonen (Zwolle), Woonbedrijf ieder1 (Deventer), Openbaar Belang (Zwolle), Harmonisch Wonen (Lelystad), Woonconcept (Meppel) en Woonborg (Vries).

Betaalbaarheid van wonen

Voor ons is blijvende betaalbaarheid van sociale huurwoningen een belangrijke doelstelling. Ook staat duurzaamheid hoog op onze agenda. Door gebruik te maken van zonne-energie profiteren huurders, door een lagere energierekening, van lagere woonlasten.

CO2 uitstoot

Het plaatsen van zonnepanelen is een belangrijke en grote stap in de vermindering van de CO2 uitstoot. Het doel is om in 2020 tenminste 30% minder CO2 uit te stoten.

Zonnepanelen

Na een gezamenlijke aanbesteding sloten we voor de levering en installatie van de zonnepanelen een contract af met Nooter technische installaties B.V. en Econed. We hebben afspraken gemaakt om voor onze huurders een goed onderhoudscontract, goede monitoring van de opbrengsten via internet en een prestatiegarantie te garanderen.

Deelname

Ongeveer 25% van onze huurwoningen is geschikt voor zonnepanelen. De betreffende huurders zijn hierover geïnformeerd. Als u belangstelling heeft voor plaatsing van  zonnepanelen maar geen brief ontvangen heeft, kunt u dit via Mijn Beter Wonen aanvragen. We bekijken dan wat de eventuele mogelijkheden zijn.
Bij plaatsing van zonnepanelen garanderen we een minimale energie opbrengst per jaar. Als uw panelen deze opbrengst niet halen, kunt u dat via het ‘Meldingsformulier te weinig opbrengst zonnepanelen’ bij ons melden. Over het jaar dat de zonnepanelen te weinig opgebracht hebben, keren wij volgens de geldende voorwaarden, een vergoeding uit.

Zonnepanelen op ons kantoor

Op ons kantoor plaatsten we ook zonnepanelen. Deze zonnepanelen brengen ongeveer 10.000kWh aan stroom per jaar op. Met deze hoeveelheid kunnen ongeveer 5 huishoudens een jaar van stroom worden voorzien.