Energiebesparing

Regelmatig krijgen we vragen over energiebesparing. In dit bericht bundelen we de vragen en antwoorden.

Kan Beter Wonen zonnepanelen aanbrengen op mijn woning?

Wij werken hier graag aan mee maar het is (nog) niet altijd mogelijk om zonnepanelen aan te brengen. Staat er bijvoorbeeld de komende jaren groot onderhoud gepland aan het dak van uw woning, dan brengen we nu geen zonnepanelen aan. Weten of uw woning in aanmerking komt? Neem contact op met de medewerkers van de afdeling Vastgoed/Onderhoud.
Uitgebreide informatie over zonnepanelen leest u hier.

Ik wil graag inductie/elektrisch koken in plaats van op gas. Regelt Beter Wonen dit?

Bij een keukenrenovatie is het mogelijk om te kiezen voor elektrisch of inductie koken. Geen keukenrenovatie maar overstappen van gas naar elektrisch/inductie? Dan moet u dit zelf regelen. Vergeet daarbij niet om een extra elektragroep in de groepenkast aan te (laten) leggen.
Ongeveer 5% van uw totale gasverbruik wordt besteed aan koken. Bereken dus goed of overstappen de moeite waard is. Houd ook rekening met de extra elektrakosten van elektrisch/inductie koken.

Is mijn woning volledig geïsoleerd?

Als u wilt weten of uw woning volledig geïsoleerd is, kijken wij dat voor u na. Wilt u uw woning (verder) isoleren, dan ontvangt u op aanvraag van ons een aanbod met de mogelijkheden.

Is het mogelijk mijn cv-ketel te vervangen door een hybride cv-ketel of warmtepomp?

Op dit moment is dat nog niet mogelijk omdat de ontwikkelingen rondom deze verwarmingssystemen nog volop in ontwikkeling zijn. De gemeente Kampen stelde samen met andere partijen waaronder Beter Wonen en deltaWonen, een warmtevisie op voor de hele gemeente. Hierin staat beschreven hoe in de toekomst woningen in de gemeente Kampen worden voorzien van warmte. Wij wachten tot de warmtevisie definitief is en haken daarbij aan. Hiermee voorkomen we, dat we acties in gang zetten die achteraf niet handig, functioneel of haalbaar zijn.

Is er een potje voor energiebesparende maatregelen?

Jazeker! De gemeente Kampen helpt haar inwoners graag met energie besparen. Dit is goed voor het klimaat én de portemonnee. Om u een kleine stap op weg te helpen, biedt de gemeente een subsidie aan waarmee u eenmalig voor € 70,00 aan gratis energiebesparende producten kunt aanschaffen. Op de website https://www.duurzaambouwloket.nl/rrew-kampen leest u hier meer over.