Buurtbemiddeling Kampen

Buurtbemiddeling Nederland bestaat 25 jaar. Ook in Kampen is Buurtbemiddeling actief. In dit artikel stelt de organisatie zich aan u voor. 

Over die van hiernaast kun je veel zeggen, maar ze hebben leukere buren dan ik

Herkent u dit? Zaterdagochtend, 06.30 uur en de buurman staat alweer met de drilboor in de aanslag. Op een gure herfstdag in november, bent u weer druk met de bladeren van de boom van de buurvrouw. Uw deurbel gaat en de honden van de buren slaan aan en stoppen niet meer met blaffen. Ergernissen rondom de buren, het is (vaak) klein begonnen en u heeft lange tijd gehoopt dat het vanzelf weer overgaat. Dat vanzelf zit er helaas niet meer in, frustraties stapelen zich op en het bespreekbaar maken met de buren voelt als een brug te ver. Hoe nu verder?

Buurtbemiddeling Kampen

Wellicht biedt tussenkomst van een onafhankelijke partij een oplossing: Buurtbemiddeling Kampen. Buurtbemiddeling kan helpen om ergernissen in een vroeg stadium bespreekbaar te maken. Hopelijk worden grote conflicten daarmee voorkomen. Liep de situatie inmiddels uit de hand en is er inmiddels sprake van een burenruzie? Ook dan kan Buurtbemiddeling bemiddelen.

Bemiddelaars

Buurtbemiddeling werkt met vrijwillige, goed getrainde bemiddelaars, die zich graag inzetten voor alle inwoners van de gemeente Kampen. De bemiddelaars zijn sterk in het begeleiden van gesprekken en zijn ervaren met groepsprocessen en conflicten. We kunnen als Buurtbemiddeling niet alle problemen volledig oplossen, maar we kunnen wel helpen om de onderlinge verstandhouding te verbeteren. Je kunt van ons op aan: we zijn altijd onpartijdig, neutraal en houden alle informatie vertrouwelijk.

Buurtbemiddeling in een paar stappen

Buurtbemiddelaars zijn goed bereikbaar voor vragen en denken graag met u mee. De buurtbemiddelaars werken altijd in tweetallen en zijn onpartijdig. Elke bemiddeling is anders, maar in grote lijnen verloopt de inzet van Buurtbemiddeling als volgt:

  • U kunt contact met ons opnemen met uw vraag. Het kan ook zijn dat één van uw buren contact met ons opneemt.
  • Als uw situatie met buurtbemiddeling verbeterd kan worden, maken we een afspraak met u en twee van onze bemiddelaars.
  • Deze twee bemiddelaars nemen vervolgens contact op met de betrokken buren om ook met hen een gesprek te voeren.
  • Het enige dat verwacht wordt, is dat betrokkenen bereid zijn om mee te werken aan een voor beiden acceptabele oplossing.
  • Meestal volgt een gezamenlijk overleg met alle partijen op een neutrale plek. Vaak is één gesprek al voldoende. Soms volgt er waar nodig een tweede gesprek.
  • Als de kwestie voor beide partijen voldoende is opgelost, beëindigen we de bemiddeling.
  • Zes weken nadat de bemiddeling is afgerond, nemen we nog een keer contact op met de betrokken partijen voor een kort individueel gesprek.

Buurtbemiddeling is een landelijk initiatief. Het inschakelen van Buurtbemiddeling is voor alle inwoners van gemeente Kampen gratis.

Contact

Heeft u een vraag? Of wilt u uw situatie met ons bespreken, neem dan gerust contact met ons op, we denken graag met u mee.

Buurtbemiddeling Kampen
Telefoon: 038 456 97 00                        
Website: www.wijz.nu
E-mail: buurtbemiddeling@wijz.nu

Buurtbemiddeling 25 jaar

Vanwege het 25-jarig bestaan van Buurtbemiddeling publiceerden zij een infographic. Onderaan deze pagina vindt u de download.