Verzekeringen

Heeft u een inboedelverzekering? Niet? U bent vast niet de enige. Voor veel huurders is een inboedelverzekering namelijk niet vanzelfsprekend. Zij denken dat wij al zo’n verzekering af hebben gesloten of hebben er gewoonweg niet aan gedacht. In dit bericht zetten we verschillende verzekeringen op een rij.

Inboedelverzekering
Een inboedelverzekering dekt schade aan spullen in huis die niet ‘aard- en nagelvast’ zitten. Dus meubels, gordijnen, een zwevende parketvloer, maar ook waardevolle spullen zoals sieraden, audio- en videoapparatuur.
Veel inboedelverzekeringen dekken niet alleen schade binnenshuis, maar bijvoorbeeld ook diefstal van tuinmeubelen, tuingereedschap, vlaggenstokken en wasgoed in de tuin of op het balkon. Een barbecue valt daar bijvoorbeeld in de regel niet onder.

Onder de dekking van een inboedelverzekering valt schade door:
– brand
– wateroverlast
– blikseminslag
– ontploffing
– inbraak
– gewelddadige beroving
– storm (minimaal windkracht 7)
– schroeien en smelten

Bij het afsluiten van een inboedelverzekering, geeft u zelf de waarde van spullen in huis aan. Een goede inschatting is van groot belang. Verzekert u zich namelijk voor een te laag bedrag, dan krijgt u ook minder uitgekeerd als u schade heeft. Houdt u een hoger bedrag aan, dan betaalt u onnodig veel premie. Vaak gebruiken verzekeraars een inventarisatielijst om een goede inschatting te maken.

Hoewel een inboedelverzekering niet verplicht is, raden wij u aan deze wel af te sluiten.

Opstalverzekering
Voor al onze woningen hebben wij een opstalverzekering afgesloten. Er is een eenvoudige regel om te ontdekken wat onder de opstalverzekering valt. Alles wat vast zit aan het huis en je niet zo maar kunt weghalen zonder te beschadigen, hoort bij het huis zelf. Alles wat je op kunt pakken en mee kunt nemen, valt onder de inboedel. De vloer is vaak lastig. Als je klik-laminaat hebt wat je kunt meeverhuizen valt dit onder de inboedelverzekering. Ligt de vloer vastgelijmd of vastgespijkerd? Dan hoort het bij het woonhuis.
Heeft u schade aan uw opstal? Neem dan contact met ons op. Wij declareren het dan bij onze opstalverzekering.

Glasverzekering
Ook de glasverzekering sloten wij voor u af. Heeft u glasschade? Dan belt u de Glaslijn. Het telefoonnummer is 0900-204 04 44. Ruitschade aan buitendeuren en – ramen wordt via hen gerepareerd. Bewoners van Laanzicht in IJsselmuiden bellen in geval van glasschade met 0800-022 61 00.