Inschrijven als woningzoekende, waarom?

Regelmatig horen we van woningzoekenden dat zij er nooit bij stil gestaan hebben zich (eerder) in te schrijven als woningzoekende. Toch is het verstandig om over bepaalde zaken na te denken, zoals bijvoorbeeld over de (toekomstige) woonwens. Met dit bericht attenderen wij u en jou daar graag op.

Starters

Wordt uw zoon of dochter 18 jaar? Geef hem of haar dan een inschrijving bij De Woningzoeker cadeau. Willen ze in de toekomst zelfstandig wonen in IJsselmuiden, Kampen of Zwolle dan is er al inschrijfduur opgebouwd waardoor het vinden van een woning sneller kan gaan.

Doorstromen

We hopen uiteraard dat u met plezier in uw (huur)woning woont, maar in de loop der tijd kan een woonwens veranderen. Bijvoorbeeld doordat u een relatie of kinderen krijgt. Of simpelweg omdat u naar een ander type woning wilt verhuizen. Ook dan is het aan te raden een inschrijving achter de hand te hebben. Komt er een woning beschikbaar die naar uw wens is, dan kunt u hier eenvoudig op reageren.

Senioren

Het beleid van de overheid is erop gericht, dat senioren steeds langer thuis kunnen blijven wonen. Hierbij is het belangrijk dat u in een passende woning woont. In veel gevallen kan dat prima in een eengezinswoning. Maar het komt ook voor, dat dit toch niet meer prettig is omdat de woning te groot en/of de tuin te bewerkelijk is of de woning te ver afligt van voorzieningen. Ook kan een woning door ziekte niet langer geschikt zijn. Of u nu in een huur- of koopwoning woont, een inschrijving als woningzoekende kan handig zijn. Het biedt u geen garantie dat u direct kunt verhuizen op het moment dat u dat wenst, maar opgebouwde inschrijfduur kan van pas komen bij een wenswoning of nieuwbouwproject.

Wens- en spoedwoningen

De woningen die beschikbaar komen worden geadverteerd op www.dewoningzoeker.nl. De woningen zijn verdeeld in twee groepen; wens- en spoedwoningen. Wenswoningen worden toegewezen op basis van inschrijfduur. Spoedwoningen worden door middel van loting verdeeld, inschrijfduur speelt hierbij geen rol.

Kosten

Inschrijven kost éénmalig € 16,00. Jaarlijks moet de inschrijving verlengd worden. De kosten hiervoor zijn € 10,00.