Huurders Beter Wonen zeggen massaal ‘ja’ tegen zonnepanelen

Zonnig huren
Vanaf 2012 werken wij samen met 6 andere woningcorporaties aan het project ‘Zonnig Huren’. Een project om plaatsing van zonnepanelen ook op huurwoningen te realiseren.

Overweldigend animo
Uit onderzoek bleek dat 220 van onze woningen uitermate geschikt zijn om zonnepanelen op aan te brengen, dit is 20% van ons woningbezit. Nadat de huishoudens werden benaderd,  reageerden in een kort tijdsbestek al meer dan 70 huurders positief op het voorstel. ‘Een overweldigend animo’ aldus Tom de Wal. ‘Misschien komt dit doordat we garanderen dat de zonnepanelen een bepaalde opbrengst hebben. Die garantie is overigens een noviteit, nog niet eerder is dat zo gebeurd.

Ook wethouder Janita Tabak is blij verrast door de positieve reacties; ‘In een gemeente waar het principe ‘eerst kiek’n wat ‘t wurdt’ aangehangen wordt, is dit een enorme respons’ . Zij is overigens van mening dat Beter Wonen op meerdere vlakken haar steentje bijdraagt aan duurzaamheid. Ook in nieuwbouwproject Het Meer realiseert Beter Wonen energiezuinige woningen.

Erik Jan van Oort van Nooter BV, het bedrijf dat de zonnepanelen installeert, heeft de indruk dat het onderwerp in IJsselmuiden erg leeft. ‘Bij de installatie merken we dat buren er samen over praten en elkaar enthousiast maken. Mijn verwachting is dat hoe meer zonnepanelen we plaatsen, hoe meer aanmeldingen er nog bij Beter Wonen binnen gaan komen’ vertelt hij.

Starthandeling
De start van het project werd gemarkeerd door plaatsing van een zonnepaneel op het dak van het kantoor van Beter Wonen. Janita Tabak en Tom de Wal reikten het laatste zonnepaneel aan aan medewerkers van Nooter BV uit Zwolle waarna zij de installatie in werking stelden.

Beter Wonen
Foto: BW Photo – Herman IJssel